Det är vanligt idag att unga drar på sig skulder tidigt. Det kan vara allt från att man som ung drar på sig sms lån för att kunna betala saker medan man pluggar eller att man prioriterar fel vid betalning av räkningar. Om du har skulder som du inte kan betala av bör du kontakta den personen/företaget du är skyldig pengar för att lägga fram en avbetalningsplan av skulden innan skulden skickas vidare till Kronofogden.

Det är viktigt att göra rätt prioriteringar vid betalning av skulder och räkningar. Först måste du betala din månadskostnad för hemmet, el-avgifter och sen är det alltid viktigt att ha hemförsäkring vid skador i bostaden. Vid felprioritering av betalning av räkningar kan du riskerar att bli vräkt från ditt boende, strömmen stängs av och utan hemförsäkring får du inte ersättning vid skador i hemmet. En god ide är att ha en genomtänkt budget. 

 Ifall du känner att du vill ha en säker framtid utan skulder så kan du använda dig utav vårt erbjudande här på Youth Economy, en skräddarsydd budget. Du hittar detta erbjudande på kategorin budget uppe i menyn.